20/11/2014
ΔΩΡΕΑΝ ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

Πληροφορίες για την Ημερίδα

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-13.00 στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Σωρού 74, στο Μαρούσι.

 

Για όλους τους γονείς xρόνια τώρα παρακολουθώ την εξάπλωση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στα παιδιά μας.

Είναι πολλοί οι γονείς που αγνοούν το τι σημαίνει και πόσο τραυματική επίδραση έχει στο παιδί, μέχρι τη στιγμή που μας χτυπάει την πόρτα και το πρόβλημα αγγίζει το δικό μας παιδί.

Εκατομμύρια τα παραδείγματα. Σκεφτείτε μόνο ότι αφορά τουλάχιστον το 50% των παιδιών είτε από τη θέση του θύματος, είτε του θύτη, είτε του παρατηρητή.Ένα στα δυο παιδιά τουλάχιστον 3-4 φορές το μήνα υφίστανται εκφοβισμό η εκφοβίζουν.

Γι' αυτό το λόγο κρίναμε αναγκαίο να διοργανώσουμε μια ημερίδα για όλους τους γονείς ώστε να ενημερωθούν έγκυρα και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Αναζητήσαμε τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες που εξειδικεύονται στο θέμα του εκφοβισμού.

Αυτή μας την προσπάθεια αγκάλιασε και έδωσε την δυνατότητα να υλοποιηθεί ένα μεγάλο και καταξιωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το "Μητροπολιτικό Κολλέγιο" και τους ευχαριστούμε για την ευαισθησία τους.

Η ανταπόκριση σας θα είναι για μας η μεγαλύτερη χαρά και ενθάρρυνση στη προσπάθεια μας να είμαστε χρήσιμοι. Και μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να απαντάμε στα ερωτήματά σας, στις αγωνίες σας από κοντά.

Άννα Δρούζα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Πατήστε ΕΔΩ για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ή στείλτε email στο info@boro.gr

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Άννα Δρούζα

Σχολικός εκφοβισμός- Κορυφαίοι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Πρόγραμμα Ημερίδας – Ομιλητές

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη.

Πρώτο μέρος: Αναλύοντας τον σχολικό εκφοβισμό.


Η Νένη Περβανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-Υπεύθυνη Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής-Μονάδας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία”, θα μας μιλήσει για το τι είναι το bulling, ποσο συχνό ειναι, ποιες είναι οι μορφές του.

Ο Άλκης Κωνσταντίνος Τσιάντης, MD, PhD, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος των προγραμμάτων «ΣΤΟΠ στην Ενδοσχολική Βία» και «ΚΑΤΑ-νοώντας το Σχολικό εκφοβισμό» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., που υλοποιεί από το 2006 προγράμματα/παρεμβάσεις στα σχολεία και Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, θα μας εξηγήσει τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός και θα μας ενημερώσει για την αξία της πρόληψης και τις σύγχρονες στρατηγικές αντιμετώπισης.

Η Μαρκέλλα Καπλάνη σχολική ψυχολόγος και κάτοχος πιστοποίησης στην Ειδική Αγωγή (PgCert) με εκτενή εμπειρία στην εφηβική και παιδική ηλικία, συμβουλευτική γονέων, όπως και σε θέματα άγχους, κατάθλιψης και εκφοβισμού θα μας μιλήσει για περιστατικά αλλά και περιπτώσεις bullying που και η ίδια έχει αντιμετωπίσει.

Η Μαρία Μπογιατζή, είναι παιδιατρική νευροψυχολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Νευροεπιστήμες από το King's College υποψήφια διδάκτωρ στη Νευροψυχολογία, στο τμήμα Αναπτυξιακής Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Academic Link Person στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα παρουσιάσει το θέμα «Παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητες-αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού».

Διάλειμμα

Δεύτερο Μέρος: Ο διαδικτυακός εκφοβισμός Cuberbullying


Η Βιργινία Φισούν είναι Κλινική Ψυχολόγος, MSc, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής ΕταιρείαςΜελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο θα παρουσιάσει το φαινόμενο του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος, οι ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου, οι διαστάσεις του φαινομένου στην Ελληνική πραγματικότητα, μέσα από ερευνητικά δεδομένα της Εταιρείας και θα αναλυθούν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Φώτης Σπυρόπουλος δικηγόρος με δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα στο ποινικό δίκαιο και ένα στην εγκληματολογία έχοντας θητεύσει ως αν. Καθηγητής Εγκληματολογίας στην Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία, και συνεργάτης τη Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος θα μας μιλήσει για το Bullying του μέλλοντος. Θα δούμε πως το Cyberbulling εισάγει νέες πρακτικές εκφοβισμού (μέσω απειλητικών μηνυμάτων ακόμα και μέσω γυμνών φωτογραφιών).

Θα μας παρουσιάσει μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία οι ανήλικοι που ασχολούνται με το διαδίκτυο αναπτύσσουν το iq τους αλλά χάνουν σταδιακά την ικανότητα της ενσυναίσθησης.

Τίτλος ομιλίας: Digital και cyberbullying και αθέμιτη χρήση ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Άννα Δρούζα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 2-10 ετών.