ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Stop Στην Ενδοσχολική Βία | Antibullying.gr
21/01/2013
«Στον κήπο με τα παραμύθια» , συλλογικό έργο των: Αγγελικής Βαρελλά, Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Ευγένιου Τριβιζάς και Βάσως Ψαράκη

 

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση, Χρήστος Δήμος, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Βασίλης Παπατσαρούχας, Διατσέντα Παρίση και Βάσω Ψαράκη

Ιστορίες γλυκές, τρυφερές, αστείες αγγίζουν τα θέματα προκατάληψης, άνισης μεταχείρισης και διαφορετικότητας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 
21/01/2013
«Μίλα, μη φοβάσαι» , συλλογικό έργο των: Ελένης Δικαίου, Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Τζέμης Τασάκου

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση, Χ. Ζωίδης, Διατσέντα Παρίση, Βάσω Ψαράκη

Η Ελίνα κάνει τη ζωή της Ισιδώρας αφόρητη στο σχολικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν όλοι. Ο Νίκος άρπαξε τα γυαλιά του Γιώργου, γιατί υποστήριζε άλλη ομάδα. Ένας κακός, από ζήλια για την αδελφή του, τρομοκρατεί όλα τα παιδιά στο σχολείο, μήπως και του δώσουν σημασία οι γονείς του! Όλους μια συνωμοσία σιωπής τους εμποδίζει να μοιραστούν τα προβλήματα τους και να ζητήσουν βοήθεια. Πώς θα πειστούν να μιλήσουν; Στο βιβλίο αυτό λογοτέχνες, ζωγράφοι, εκπαιδευτικοί και ειδικοί επιστήμονες γίνονται μια παρέα και χαρίζουν στα παιδιά τρεις ιστορίες, ζωγραφιές και δραστηριότητες, στις οποίες κάθε παιδί θα ανακαλύψει τον εαυτό του ή οικείες του καταστάσεις! Με το έργο του ο καθένας τα παρακινεί: Μίλα, μη φοβάσαι!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και έχει συμπεριληφθεί στον διεθνή κατάλογο για το έτος 2009 της Internationale Jugendbibliothek του Μονάχου.

 
21/01/2013
«Μου έκλεψαν το όνομά μου» , του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα-εικονογράφου Tàssies (Josep Antoni Tàssies Penella).

Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς

Με κείμενο ουσιαστικό, συγκινητικό και εξαιρετικά αληθινό και με εικονογράφηση που μεταφέρει την ένταση του προβλήματος, ο Tàssies ξεδιπλώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός μαθητή-θύματος σε μια ιστορία σχολικού εκφοβισμού.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 
21/01/2013
«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» , του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Διατσέντα Παρίση

Ο Κωνσταντής, όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που έστειλε τα απειλητικά μηνύματα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Ο Φάνης, ο Μάρκος κι ο Παντελής για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία να αλλάζει στα αποδυτήρια και έστειλαν

το βιντεάκι τους σε όλους. Η e-Μάγισσα εκφοβίζει τη Μαρία καλυμμένη πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Όλοι αυτοί, οι ήρωες του βιβλίου, θα μπορούσαν να είναι φίλοι σου. Στη θέση κάποιου από αυτούς ίσως να είσαι εσύ. Θύτες και θύματα σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από τις οθόνες των κινητών, των υπολογιστών, των τάμπλετς. Τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και πώς μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ένα βιβλίο από το οποίο θα πάρεις δύναμη για να κάνεις DELETE στον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΟΦΒΙΣΜΟ!

Το βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους και έχει συμπεριληφθεί στον διεθνή κατάλογο για το έτος 2012 της Internationale Jugendbibliothek του Μονάχου.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>